Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2017 11:55 - За вторите места в песенния конкурс на "Евровизия", защо не харесвам Кристиян Костов и кой е истинският победител
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 3837 Коментари: 8 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Сядам да напиша набързо този пост, възмутена от реакциите на водещите на сутрешните блокове в БНТ, по повод второто място на Кристиян Костов с песента с онова английско заглавие на песенния конкурс на Евровизия. На една крехка възраст, Кристиян Костов беше наречен "изключителен", уствойва му се посрещане, досущ като на такъв, колеги, но защо, питам аз, нещо горчи? Защото не взехме първо място ли? Едва ли, едва ли, колеги. Имахме и по-добри песни през годините, и по-интересни, и изпълнени от по- опитни певци, и точно затова, на мен, както и на другите меломани пред екраните, не им се пускат фойерверки, колеги, нали така.... 
Защото, бих казала, в тона на реминисценциите, направени от водещите на БНТ, истинският победител всъщност го няма на сцената. А това е - БНТ и продуцентският екип, колеги. Кристиян Костов, е медиен продукт, продукт на продуцентската политика на БНТ, похвално е, че с толкова много упоритост, труд и желание за победа от страна на шефовете на националната телевизия, те най-накрая класираха своя продукт на второ място в тоя пусти конкурс. Ами браво, колеги. Като гледам, как от собствената ви телевизия, това не се отчита, редно е поне аз да го кажа). Цели десет минути гледах как водещият Георги Любенов се хвали пред британски учен, участник във фестивал на науката  у нас, задава му добре подбрани и смислени въпроси, изобщо, тече интересно предаване, за да чуя накрая, че той се гордее с Кристиян Костов, но не и с БНТ...същата работа и със следващото неделно предаване на БНТ, колеги, където се обсъждаха музикалните качества на Костов, но никой не рече дума за продуцентските качества на екипа му. 
Точно сега е времето да се отчете, точно сега... БНТ има нужда от това, смятам аз, и лицемерното отдалечаване от продукта,  - Кристиян Костов, с цел неговото самоцелно героизиране, въпреки качествата на песента и на изпълнителя,  не е на добре, колкото и да се цени подобен род скромност в българското общество в момента. Това е една от причините, по мнението на троля, да имаме нация от желаещи да станат певци, но да няма нито един желаещ, да става продуцент)
Нямам повече време, колеги, но за всички меломани, поздравът е една песен, която преди години също остана на второ място в песенния конкурс на Евровизия, Желко Йоксимович също не беше най-великият певец на тази държава, но пък песента, песента беше красива... 









Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Да го отчетем, бе!
14.05.2017 18:58
БНТ е библия на идиота и туй то! Отчетох се. Сега хапни чесън, па пръдни!
цитирай
2. born - Коментът на бае Простол е изключително смислен и компетентен !
14.05.2017 21:35
apostapostoloff написа:
БНТ е библия на идиота и туй то! Отчетох се. Сега хапни чесън, па пръдни!

Все пак става дума за музика и култура, а подобен комент прави изключителен смисъл / изразявам се в съответствие с речника на другия музикален корифей на блога - бай К@р Маратонката/. Що се отнася за младото откритие на БНТ, което достигна такива висоти на такъв епохален конкурс - неам думи. Едно време имаше лаф : всеки милиционер - студент. Сега лафът може да се перифразира : всеки булгарин - певец. Ресторантски, разбира се.
цитирай
3. raders - Песента наистина не е нещо изклю...
14.05.2017 21:59
Песента наистина не е нещо изключително, но момчето е на ниво. А за онзи сърбин, когото си предпочела /хубаво пее момчето наистина, ама чак пък/ се сетих за онази приказка, че всяка гарга си харесва гарджето. Ако пуснеш в Столипиново Деветата симфония, циганите ще те размажат.
цитирай
4. tera - За какво се тръшкаш не разбрах от този задъхан текст?
14.05.2017 23:04
Песента не е лоша, но нищо особено. Има и подобаващи ефекти - така че продуктът е добър. Момчето е много симпатично, въпреки странния му бугарски и част от изказванията, но е на 17 години - така че какво да му връзваме кусур.
Песента на португалеца също не ме впечатли особено - той е много добър, има харизма, но партньорката в дуета все едно мрънкаше и беше доста странно. Само това гледах - победителя и Кристиян. Чудя се какво ли е било нивото на конкурса, за да спечелят тези две песни??? Отговарям си - ниско!
Вчера гледах от Ковънт Гардън "Мадам Бътерфлай" - невероятна постановка, та тези певчески напъни ми изглеждат като пълен запъртък.
Добре, че не съм си губила времето да ги гледам...
цитирай
5. eloiz - Рейдърс,
15.05.2017 20:27
ако циганите наистина имаха нашето интелигентско понятие за разделението на хубавата и лошата музика, наистина сигурно щяха "да размажат"))). Но циганите, които съм срещала аз, имат отличен музикален слух, и като се позаслушат в Деветата симфония, долавят защо отпреди имиджовата епоха някой е нарекъл това произведение "класика")). Музиката навсякъде си е музика).
цитирай
6. eloiz - Тера,
15.05.2017 20:32
тръшкам се, защото от БНТ дори не знаят как да се хвалят, собствено казано)). Стигнали до второ място, стигнали, конкурсът кофти, ама конкурс, ами сега е времето, в тая криза, да се нахвалят)). Много се ядосвам така, пропада националната икономика)). Иначе, троля не можа да издържи много от визията на същинския конкурс, това е вярно. На мен лично, два пъти трябваше да ми обясняват, кой е победителя, защото имам навика да намалявам телевизора, ако нещо ме дразни, а онази вечер, например, стигнах едвам до някакви знаменателни напеви от Румъния, струва ми се, "Ойларипи" "Ойларипи", и там изключих.
Аз лично, не мога да разбера, защо не харесват Желко Йоксимович.
цитирай
7. eloiz - Апостол Апостолов,
15.05.2017 20:35
отчитам коментара, но при повторен в същия стил - ще трия))).
цитирай
8. eloiz - Борне,
15.05.2017 20:39
най-тъжното, приятелю е, че вече никой не пее в ресторантите. Троля видя със собствените си очи. Слушам ги всяка вечер тука, в "Изток", фойерверки, шум, ама песни - нема. Какви времена бяха - да ти пей некой под прозорците, и хорово може, па ако сфалшиви, или нещо ти не ареса, пусни му един леген с вода отгоре, ей ти музикална критика...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651556
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031