Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2007 23:17 - БТР
Автор: melodyabg Категория: Музика   
Прочетен: 3437 Коментари: 3 Гласове:
0





http://btr.cc/

Атанас Пенев-вокал
Кирил Божков - китари 
Иван Калфов- бас-китара 
Илиян Диков- ударни 
Славчо Николов - китари

 

Рок-групата е създадена в София през 1984 г. от трима съученици от Класическата гимназия, обединени от духа на хеви метъла.

С края на гимназията идва и нов период за Б.Т.Р. Момчетата се ориентират към хард-рока. От 1988 г. музикантите дават сериозна заявка за професионално място в българската рок музика – участия в рок фетивали, промоции в клубове.

В момента Б.Т.Р е една от най-популярните български хард-рок групи. Групата се радва на обич и признание вече повече от 10 години.

Музикантите се придържат към мелодичния рок, чиито песни често пъти са актуални послания към младите, близки до техните проблеми и дух. Запознанството им с френския продуцент Стефан Баре през 1993 г. осигурява на Б.Т.Р. ангажименти на рок фестивали във Франция между 1993 и 1998 година.

Изключително постижение и оценка за Б.Т.Р. са поканите за подгряваща група на концертите на "Танкард"/София 1993/ и на "Айрън Мейдън"/София 1995/. Следва втора награда на единствения "Рок Орфей" за песента "Законът на джунглата".

Най-активни години за Б.Т.Р. като изяви на концерти и в клубове са 1998 и 1999. Песента им "Спасение", посветена на жертви на наркотиците, се превръща в своеобразен химн на големия концертен тур на продуцентска къща "Едита" през 1998 "Накъде вървим, накъде отиваме".

http://m.dir.bg/izpulnitel_info.php?id=185
http://music.pop.bg/biography33.html

Дискография
  • 1992- Live
  • 1993 - Feel the Life
  • 1993 - Bending the Rules
  • 1997 - Б.Т.Р. '97
  • 1998 - 7 балади
  • 1999 - Мечти
  • 2002- Играта
  • 2004 - 93-04 1
  • 2006- 93-06 2

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%A2%D0%A0
    http://textove.com/songs.php?artist=219

    Страшно харесвам БТР!!

    Елмаз и стъкло
    http://www.zazz.bg/play:65fb812a
    Спасение
    http://www.zazz.bg/play:03ca7ae4
    Цвете от луната
    http://www.zazz.bg/play:8bc37c35
    Дюн
    http://www.zazz.bg/play:867bd10f
    http://www.zazz.bg/play:138ba62f
    Мечти
    http://www.zazz.bg/play:e8c4b15d
    Спомни си
    http://www.zazz.bg/play:cfc93977
    Аз не знам
    http://www.zazz.bg/play:176d1e8b
    Море от любов
    http://www.zazz.bg/play:32384527
    Върни се
    http://www.zazz.bg/play:20ebc2fd
    Хей,момиче
    http://www.zazz.bg/play:6bc22fd3
    Сянка
    http://www.zazz.bg/play:8750735b
    Златна рибка
    http://www.zazz.bg/play:7dce4adc
    Добро момче
    http://www.zazz.bg/play:b5a73f9b
    Двубой
    http://www.zazz.bg/play:f5da9a66
    Хвани живота си в ръце
    http://www.zazz.bg/play:1f3a6914
    Роден от прахта
    http://www.zazz.bg/play:8c8c29c7
    Да погледна в теб
    http://www.zazz.bg/play:136de422
    Играта
    http://www.zazz.bg/play:d9d0e204
    Няма връщане назад
    http://www.zazz.bg/play:7ee3ae90
    Хиляди луни
    http://www.zazz.bg/play:f26d4830
    Коледа
    http://www.zazz.bg/play:7cc68049
    Вкусът на времето(Награди на БГ Радио)
    http://www.zazz.bg/play:5fdad34f


  • Тагове:   БТР,


    Гласувай:
    0
    0



    Следващ постинг
    Предишен постинг

    1. анонимен - velito
    22.10.2007 12:32
    btr sa nai-qkite! mom4eta obi4am vi
    цитирай
    2. анонимен - mimi
    09.11.2008 21:37
    strahotni ste,strahotni pesni
    цитирай
    3. анонимен - BRT sa nai-dobritee. . Obichumm ...
    21.06.2009 13:21
    BRT sa nai-dobritee .. Obichumm viiii .... Iskum da se zapoznaq s tqh pove4e nqkoi gi poznavam (dvama ot tqh de) .. BTR THE BEST !!!
    цитирай
    Вашето мнение
    За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
    Търсене

    За този блог
    Автор: melodyabg
    Категория: Музика
    Прочетен: 621502
    Постинги: 53
    Коментари: 95
    Гласове: 1078
    Архив
    Календар
    «  Юни, 2017  
    ПВСЧПСН
    1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930