Постинг
23.07.2014 22:20 -
Питка
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 4161 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 23.07.2014 22:27
Прочетен: 4161 Коментари: 2 Гласове:
5
Последна промяна: 23.07.2014 22:27
Поканиха ме на освещаване на апартамент...Едни руски приятели...Какво да занеса освен подаръка,естествено,че питка!Ето и рецептата:4 яйца1лъжица захар,лъжичка сол,малко прясно мляко топличко-около 500грама,в него мая едно кубче,добавя се в разбитите яйца и се разбива още и още...Добавя се и малко брашно...Това е нашият "квасник".Тази редичка смес като боза втасва около 30 минути и се добавя брашно около 1 кг,но не по-малко от 700 грама.Това е почти нашата питка,която хубаво се омесва и се разделя на 3 топки като едната е по-малка от другите.Тя ще ни бъде "лицето" на импровизираното слънце.Поставяме я в средата на една по-дълбока кръгла тава,а останалите разточваме с точилка и оставяме настрани.Мажем с разтопено масло с четчица и настъргваме кашкавал,поставяме разточената втора кора,пак мажем и настъргваме с кашкавал и така и третата.Когато сме завършили процеса навиваме на руло и режем на филийки,които подреждаме радиално около кръглата среда.Тук можете да развихрите въображението си и всякакви импровизации да направите.Каквито ви хрумнат подредби и фигури!Стига да имате време!Покрийте с кърпа и нека пак да втаса половин час...После...поръсете със сусам,маково семе,слънчогледови семки,каквото сметнете за добре!Разбийте 1 яйце и намажете с четката преди да сложите питката във фурната!Пече се между 30 и 40 минути на предварително загрята фурна!Един съвет-не прекалявайте с кашкавала за да остане тестена,нека бъде около 300 грама-по 100 гр на кора!Да ви е сладко!
Търсене